jueves, 23 de marzo de 2017

CRÉIXER DAVANT L'ADVERSITAT: RESILIÈNCIA


Coneix quines són les claus que ajudaran als teus fills a afrontar millor les adversitats de la vida, a superar-les i a treure’n el màxim profit.

El món en el que vivim no és un món de flors i violes; realment, a vegades es poden viure situacions aterradores, d’això tothom n’és molt conscient, sobretot els pares, els quals sovint han de minimitzar la percepció de terror i d’incertesa que puguin tenir els seus fills arrel d’experiències traumàtiques viscudes en la pròpia pell o simplement arrel de veure imatges de violència i desastres per la televisió.
Davant d’aquesta premissa, els pares sovint es pregunten com han d’actuar amb els seus fills per protegir-los dels contratemps de la vida. En primer lloc cal remarcar que no és possible protegir als nens dels alts i baixos propis de la vida; no obstant, sí és possible criar nens amb capacitat de resiliència, entenent-la com la capacitat de fer front a les adversitats, superar-les i ser transformat positivament per elles. La resiliència li proporcionarà a un nen les eines necessàries per respondre als reptes de l’adolescència i de l’inici de l’etapa adulta i així viure de manera satisfactòria i plena al llarg de la vida adulta.

Cliqueu a l'enllaç per accedir al portal Faros de Sant Joan de Déu: 
 Les 7 C's per desenvolupar la resiliència en nens