lunes, 25 de enero de 2016

El valor de la perseverància. Actitud de compromís.


En aquesta entrada, Família i escola ens encoratja a que eduquem als nostres nens a esforçar-se, perquè ens ho agrairan. 

"Famílies i escola" és una escola de pares i mares en format televisiu que vol reivindicar el paper principal dels pares en l'educació dels seus fills/es i estimular l'administració local perquè doni respostes i suport a les famílies.
Avui l'experiència d'uns pares ens diu que els nens només s'esforcen quan els interessa aconseguir alguna cosa. Amb les presses del dia a dia diuen que no deixen l'oportunitat als seus fills perquè siguin ells els que facin les coses. Llavors es qüestionen "Com podem motivar els nostres fills perquè s'esforcin? Quan hem de començar a educar-los en l'esforç? Què els podem demanar a cada edat?". La motivació i l'interès són clau per aconseguir l'esforç, diu la psicòloga M. Jesús Comellas, que avui ens explica com aplicar aquesta teoria:

la cultura de l'esforç

També us enllacem a un article d’en Francesc Torralba sobre la cultura de l’esforç. L’autor, en aquest breu article , planteja la necessitat de transmetre la idea que tant sols es possible assolir un determinat fi mitjançant l’esforç i alerta davant d’un excessiu paternalisme educatiu :

http://familiaiescola.gencat.cat/web/.content/home/educar-creixer-en-familia/educacio-valors/esforc/recursos-eines/cultura_esforc.pdf